Familjen

Alla inlägg under september 2008

Av Olsson - 21 september 2008 13:24

Igår hade vi gäster och jag bjöd på fläskfilé med sås och ungstekta grönsaker (potatis, morötter, lök och champinjoner) det var ett recept jag hittade på Arlas hemsida där man kan söka bland en massa olika recept, så jag provade för första gången igår och det blev såååå gott!! Det skall jag bjuda på fler gånger. Till efterrätt blev det cheesecake och glass med tillbehör (barnen gillar inte cheesecake).

Vi hade en trevlig kväll och jag och mannen fick vars en present för vi har bröllopsdag på tisdag, 19 år och det är tydligen galon. Tack för presenterna hihihi.

Av Olsson - 19 september 2008 21:32

Har precis kommit hem efter att ha varit och sett Magnus Betner på konserthuset i Malmö. Han var såååå jättebra och såååå rolig, hahaha!!!!

Skrattade så att jag fick tårar i ögonen. Bara älskar hans stand-up comedy.

Av Olsson - 18 september 2008 13:39

Måste bara skriva och berätta att dottern kommer hem till Malmö över till helgen och stannar ett par dagar!! Hon har hemtenta och hon tyckte att den kunde hon sitta med här också! Det skall bli så roligt så att få rå om henne ett par dagar. Vi skall hinna med att hälsa på sonen/brodern på lunchrestaurangen när hon är här, sen skall hon träffa kompisar, ut och leta lite små saker att ta med sig till Falun. Vet att hon bland annat skall ta en runda till biblioteket och leta efter en bok.


Dagens kloka ord: Att känna glädje över annans glädje, det är hemligheten med lycka.



Av Olsson - 17 september 2008 21:36

Mannen och jag åkte ner till hamnen idag och tittade till båten och efter det var vi borta på Bo01 och tog en fika och gick en promenad. Vädret var först soligt och fint men sen kom det mörka moln dock inget regn.


När vi kom hem ville Jesscia åka och shoppa en kofta, vi åkte iväg men hon hittade ingen köpte däremot träningskläder. Själv så köpte jag ett par stövlar och jag blev så glad! Jag tycker de är sååå fina, jag kan ha dem till jeans, tights och kjol, perfekt.


Dagens ordspråk: Skönheten sitter i betraktarens öga.

 
Av Olsson - 17 september 2008 12:07

När ni brutit den sista kvisten,

förgiftat den sista vattendroppen

och förorenat den sista vindpusten.

Kommer ni att märka

att pengar inte går att äta.


(denna notis har jag haft uppsatt flera år och tycker att den är så bra, något att tänka på...)

Av Olsson - 15 september 2008 22:17

Gokväll!

Idag har jag frostat av frysen, sån tid det tog... usch tråkigt men nu är det gjort. Var sedan och handlade mat (storhandlade igen...) och fyllde upp i frysen. När jag skulle frosta av frysen så tog jag ut blåbär som jag hade där och sen gjorde jag blåbärsmuffins, mumssssss!!! Sitter just nu och tittar på: I ditt ansikte med Magnus Betner, programmet än så länge är inte så roligt men det blir kanske roligare. Jag brukar tycka att Magnus Betner är rolig. Skall för övrigt gå och se honom på fredag, första gången jag ser honom live. Skall bli jätteroligt!!


Hälsar till min kompis L som legat sjuk hela helgen, hoppas du kryar på dig!! Vi pratades vid i telefonen innan och det var lite bättre. Hoppas även att dotterns arm inte har någon spricka. Kramar till er båda!


Dagens kloka ord: Det är lättare att ångra det man gjorde, än det man aldrig gjorde.


Av Olsson - 14 september 2008 20:05

Så då har simtävlingarna börjat igen, har suttit både igår och idag i en simhall för att se dottern simma. Hon simmade 100m frisim, 200m fjäril,

200m medley och 100m rygg. Hon slog pers i tre grenar, Bra!! Så nu är man helt slut...man blir det av luften, allt ljud och värmen inne i en simhall, ni som är simföräldrar förstår vad jag menar.


Skall fortsätta titta på: Hål i väggen på kanal 6 och sen klockan 21.00 skall jag se en serie som jag tycker är bra: Mord i sinnet.


Ha en fortsatt trevlig kväll!


Dagens kloka ord: Vänlighet är det språk, som de döva kan höra och de blinda kan läsa.



Av Olsson - 12 september 2008 19:38

Idag har jag lagat en kycklingryta som är sååå god och lätt lagad (tycker jag om, hihi), jag tänkte lägga in receptet här:

för ca 4 personer behövs

1 kyckling

2 morötter

2 gula lökar

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 citron

2 dl olivolja

hot sauce eller tabasco

örtsalt och svartpeppar

tomatpure


Dela kycklingen i bitar och lägg den i marinad (i ett par timmar) bestående av saften från citronen.

Skär löken i klyftor, slanta morötterna och fräs dem mjuka i olivoljan (gärna i en gjutjärnsgryta annars i stekpanna).

Lägg därefter i kycklingbitarna, salta, peppra och skvätt över hot sauce eller tabasco.

Lägg allt i grytan om det inte ligger där.

Slå på vatten så att det knappt täcker och tillsätt tomatpuren. Låt grytan stå o småputtra i en timme.
Servera med tex ris och sallad.

(receptet är från boken "Festmat för fattig gourmet")

Ovido - Quiz & Flashcards