Familjen

Alla inlägg under december 2008

Av Olsson - 26 december 2008 17:21

I dag har jag och döttrarna varit ute på mellandagsrean, tjejerna hittade inte allt som de ville och vi var inte ute så länge...men det var många som var ute idag...Vissa affärer har sååååå tråkig rea, har lite kläder, smycken och väskor som dem hittat längst in i sitt lager och nu tar ut till rean, men ändå vill ingen köpa det... men det är ett bra knep att lura in oss i affären, med rea, för vi kanske hittar något som inte är nedsatt som vi köper när vi ändå är där inne... Andra affärer har "ordentlig" rea med nedsatta varor som innan var ordinare pris men nu har affärerna satt ner det till halva priset på varorna, det gillar vi!!! Innan kan man ha gått o tittat på ett plagg eller en väska och så kommer man ut på rean och ser att den är nedsatt till halva priset, då blir man glad! (Jag köpte ingenting i dag...)


I går var min bror och hans flickvän här och vi bytade julklappar, åt julmat och spelade spel. Det var väldigt trevligt o mysigt!!


God fortsättning alla!!


Dagens kloka ord: Vi kan inte vara bäst på allt, men vi kan alltid försöka.



 

Av Olsson - 24 december 2008 22:02

Vovven la sig mitt bland allt papper och alla saker under vårt vardagsrummsbord, hon blev lite skakis när någon smällde av raketer...


Ha en fortsatt trevlig julafton och god fortsättning!

Av Olsson - 24 december 2008 09:18

God Jul önskar jag alla som läser min blogg!


Före jul säger kristna ofta God jul och gott nytt år till dem som man inte förväntar sig att träffa förrän det blivit ett nytt år. När julen väl börjat, och det är till exempel annandag jul säger man God fortsättning! och när nyåret närmar sig säger man Gott slut!. Efter tolvslaget önskar man varandra ett gott nytt år, och senare, fram til ltrettondagen, kan man återigen säga God fortsättning, men nu syftar man inte på en god fortsättning av julen, som tidigare, utan en god fortsättning av det nya året.

(hämtat från http://sv.wikipedia.org/wiki/God_jul)


God jul på olika språk:

Danmark - Glædelig Jul

Norge - Gladelig Jul/God Jul

Island - Gledileg Jol

Portugal - Feliz Natal/ Boas Festas

Spanien - Feliz Navidad

Italien - Buon Natale/Buone Feste Natalizie

Tyskland - Fröhliche Weihnachten

Polen - Wesolych Swiat Bozego Narodzenia

Frankrike - Joyeux Noël

Hawaii - Mele Kalikimaka

Grekland - Kala Christouyenna

Kroatien - Sretan Bozic

Storbrittanien - Merry Christmas

Latin - Natale hilare

Österrike - Frohe Weihnachten

Esperanto - Gajan Kristnaskon

Rövarspråket - Gogodod jojulol

Morse - -- . .-. .-. -.-- -.- .... .-. .. ... - -- .- ... (Merry Christmas)

(hämtat från http://susning.nu/God_Jul)

Av Olsson - 23 december 2008 16:33

I dag är det 10 år sedan min mamma dog... så det har varit lite ledsamt här hemma och jag har precis varit på kyrkogården, satte ett nytt ljus i lycktan och jag har lagt en ny krans. En liten vers till minnet av mamma:

Många minnen jag har

och som jag spar

inne i mitt hjärta

och när jag känner smärta

nu när du inte längre finns

tar fram och minns

allt det fina

det är minnen mina...

Av Olsson - 22 december 2008 19:44

I dag har mannen och jag handlat det i sista i mat väg till jul så nu är det avklarat, skönt, sååå mycket folk det var ute i dag och handlade, blääää jobbigt när blir trängsel i affären när man skall handla. Har även varit och hyrt några filmer: Hulken, Dark Knight, Arn 2 (igen, jag såg den inte förra gången vi hyrde den), Wall-E, Hemlig agent och Cleaner. Skall sätta mig sen och se Arn 2.


Lägger in lite roligt:

Konstiga lagar i Amerika
  • En lag i Helena, Montana, påbjuder att om en kvinna ska dansa på ett bord i en bar eller på en saloon måste hon ha nog med kläder på sig som skulle ha en vikt av ungefär ett och ett halvt kilo.
  • Delstaten Florida har en väldigt underlig lag: Om en kvinna är ensamstående eller skild eller om hon är änka så får hon enligt lag inte hoppa fallskärm på söndagseftermiddagarna.
  • I Kentucky är det illegalt att gifta sig med samma man mer än tre gånger.
  • I Tennessee är det olagligt att använda lasso för att fånga fisk.
  • Du får inte kasta kniv mot en man om har är klädd i kritstrecksrandig kostym. Detta gäller i Natoma, Kansas.
  • I Kalifornien får man inte sätta ut en råttfälla om man inte har jaktlicens.
  • 1659 antogs en lag i Massachusetts som gjorde julen olaglig.
  • I Newark, New Jersey, får du inte köpa glass efter klockan sex på eftermiddagen om du inte har har en lapp från doktorn som säger att du får.
  • Det är olagligt att i Montana visa filmer som skildrar grova brott.
  • I Minnesota är det olagligt att reta en skunk.
  • Barn kan köpa hagelgevär i Kansas City, men inte knallpulverpistoler.
  • I Chico får man böta 500 dollar om man detonerar kärnvapen inom stadsgränsen.

 Hämtat från: http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=10&sub=103&id=925


Av Olsson - 21 december 2008 22:34

God kväll!
Idag har vi varit och tittat när Maria simmat, klubbtävling. Var där hela eftermiddagen, efter det var vi hem bjudna till min kompis L och hennes familj. Vi skulle byta julklappar och blev även bjudna på en jättegod middag! Tack för det!!! Mitt "Gudbarn" fick öppna sina paket idag och jag hoppas hon och pojkvännen blev glada, det verkade så!!! Jessica gav paket till sin gudmor (min kompis L) och även hon fick öppna sina paket idag (från Jessica). Dem övriga paketen får dem öppna på julafton!

Mitt "Gudbarn" och hennes pojkvän hade med sig sina två hundar en dvärgspets och en shar pei, dem är så söta!!! Hos min kompis bor det en rottweiler som heter Timon och är världens snällaste (tillsammans med Tove & Ståles rottweiler Buddy). Härliga hundar!!!

Så vi har alla hund! Vår hund fick vara hemma, hon vill inte följa med. Innan idag smällde det mycket raketer här runt omkring och då gick hon och lade sig i rummet på ovanvåningen som inte har fönster. Där ligger hon när det smäller för mycket... Lika bra så kan man inte se raketerna...hihihihi bara det hjälper henne så är jag glad.


Tack för en jättetrevlig kväll!!


Av Olsson - 20 december 2008 14:59

Jadå var dottern hemma i Malmö igen och vi har redan hunnit ut en sväng på stan för att shoppa de sista julklapparna, jag köpte julklappar, Helena var redan färdig med sina men hon hittade en fin klänning! Hon blev såååå glad över klänning och hon är värd att köpa något lite dyrare till sig själv, som belöning... hon fick VG på sin förra kurs och då skall man vara lite stolt och glad och ge sig själv en belöning, tycker jag!!


Just nu är mannen och dottern (Helena) ute och shoppar, hmmm tror att det är till mig...+ att de skall köpa en julgran med sig hem, skall bli spännande att se hur den kommer att se ut...ett år var Helena o jag ute och köpte gran och vi var så stolta för vi tyckte att den var såååå superfin men när vi kom hem och fått ner den i julgransfoten så var hela granen sned och det var mycket grenar på ena sida och andra var det lite glesare, HAHAHAHA den granen såg verkligen rolig ut nu när man tänker efter men just då blev vi inte så glada!!! HAHAHAHAHAH....


Ha en fortsatt bra dag!!

Dagens kloka ord: Du får bara en resa genom livet, så glöm inte att stanna och lukta på blommorna.





Av Olsson - 18 december 2008 11:57

Nu har vi jullov fram till den 7/1 2009!!! Skönt för nu skall jag göra allt som jag tycker att jag inte hunnit med här hemma, köpa dem sista julklapparna, köpa julgran (så att vi kan klä den när Helena kommer till Malmö), handla julmaten och städa...


Igår var Maria på simtävling och slog pers med 17 sekunder!!!! jättebra!! (på 800 frisim).


Igår var jag och Jessica var ute och letade julklappar, hittade en till mitt "gudbarn" N och hennes pojkvän, men jag kan inte skriva vad det är om ifall att hon läser det men nu är det en mindre att leta till, jag har även köpt julklapp till hennes lillasyster!


Till mitt andra gudbarn och hennes två bröder vet jag inte vad jag skall köpa, har ingen ide alls...änn... men brukar komma på något bra så jag är inte orolig ännu...


Den jag har haft svårast att köpa till i år är min son...han har inte önskat sig något speciellt förutom dvd-filmer...lättast har varit äldsta dottern som flyttat hemifrån...


Dagens kloka ord: Smaken är som stjärten - alla har en.


Ovido - Quiz & Flashcards