Familjen

Alla inlägg under januari 2009

Av Olsson - 26 januari 2009 17:35

Jag har ännu ett boktips:


Maria Housden - Flickan med de röda skorna.

Denna bok läste jag med tårar i ögonen, handlar om en liten flicka som får cancer innan hon fyller 3 år...jag sträck läste den på en dag för jag tyckte att den var så bra!


Kathy Harrison - "De bortglömda barnen" och även "Den bortlämnade flickan" Hon skriver om hur det är att ta hand om fosterbarn. Gillar båda böckerna men läste "De bortglömda barnen" först så jag sätter nog den som nummer ett.


En annan bok som jag rekommenderar är Ulla-Carin Lindqvist bok "Ro utan åror"  ännu en bok som framkallade tårar i mina ögon...hon skrev hur det var att att få diagnosen ALS. Läs den!




Av Olsson - 25 januari 2009 12:10

Hittade en lite rolig artikel om fredagen den 13:e (maken och jag träffades fredagen den 13 juli 1984, enligt artikeln en lyckodag!! men det visste jag ju redan!!!)


Så ofta har fredag 13 varit en lyckodag

Fredag 13 mars 1903
Fredag 13 okt 1905
Fredag 13 jun 1919
Fredag 13 jan 1922
Fredag 13 nov 1970
Fredag 13 juli 1984
Fredag 13 feb 1987
Fredag 13 mars 1998
Fredag 13 okt 2000
Fredag 13 jun 2014
Fredag 13 aug 2049
Fredag 13 apr 2063
Fredag 13 nov 2065
Fredag 13 feb 2082
Fredag 13 okt 2084
Fredag 13 mars 2093
Fredag 13 jun 2098
Dessa dagar sammanfaller med fullmåne.

 Att fullmåne infaller just fredagen den 13 är ytterst sällsynt, det sker bara 17 gånger mellan år 1900 och år 2099.

Skrönor och kristenhet i en osalig blandning har i alla tider skrämt upp mänskligheten inför fredagen den 13. Ännu i IT-revolutionens upplysta värld ryggar vi för allt elände som kan hända denna olycksdag. Ska jag våga flyga? Gifta mig? Välja pensionsfond? Katastrofen kan ju ligga på lur.

Läsa hela artiklen? : 
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0010/13/fredag.html


Om man är sjukligt rädd för fredagen den 13:e så har man något som heter paraskavedekatriafobi. enligt: http://susning.nu/Fredagen_den_13:e

Av Olsson - 25 januari 2009 11:34

  • Element: Eld
  • Planet: Solen
  • Kvalitet: Fast
  • Polaritet: Positiv
  • Kristall: Rubin
  • Turdag: Söndag
  • Tursiffror: 8 & 9
  • Färger: Orange, guld
  • Metall: Guld
  • Motto:"Jag vill "

Under 2009 kommer lejonet att vara mycket angelägen om sina personliga relationer, som grundas i verkliga ärliga känslor, något som lejonet verkar sakna. Detta kan bero på att lejonet tidigare inte tyckte att detta var lika viktigt. När framtida partner kommer på frågan, vet du exakt vad du tycker om och vad du inte tycker om. Under år 2009 kommer du som är fodd i lejonet att vara extra uppmärksam. Din goda observationsförmåga kan komma väl till hands.

Tack vare de positiva aspekterna under 2009, kommer de personliga relationerna att utvecklas i en positiv inriktning och du kommer närmare din partner, om du har en. Kärleken uppnår nya höjder under 2009. Mot slutet av 2009 kan du och en partner flytta ihop och det kan också bli frågan om giftermål.

Yrkeslivet är det viktigaste för lejonet under 2009. Lejonet kommer att jobba mycket hårt och denne kommer även att belönas för sitt arbete. Stora löneförhöjningar väntar dig som är lejon under året, avancemang, och liknande saker som lejonet uppskattar och som alltid brukar vara Lejonets mål. Mot slutet av året kan Lejonet till och med bli en auktoritet inom lejonets bransch eller yrke eller i alla fall avancera en grad och få allmän uppskattning.

2009 kommer att utmana lejonet på ett sådant sätt som leder till att lejonet lyckas att uppnå sina mål med framgång. Ibland kan du känna att du inte vill till jobbet när du hör väckarklockan ringa, men det är viktigt att du gör det ändå. Året blir till stor del vad du själv åstadkommer. Det finns inga andra hinder i vägen, annat än dina egna handlingar och din egen inställning.
Hämtat från: http://www.twice.se/horoskop-lejon-2009.html

Av Olsson - 24 januari 2009 23:48

Fann denna lista hos: http//:rospinglan.blogg.se.

Ta fram din mobil och var ärlig nu!


 Har du pussat nummer 2?
Nej! Det är min bror…


Vad har du för relation med nummer 20?
Det är min äldsta dotter!


När ska du träffa nummer 30?
Vet inte inom snar framtid hoppas jag, det är en kompis som jag inte träffat på ett tag (jag är gudmor till hennes dotter)


Är nummer 18 söt? Min pappa söt?? Hmmmmm


Vad var ditt första intryck av nummer 13?

Trevlig, snäll och alltid glad!


Gillar du nummer 14?
Yes vi har varit klasskamrater men träffas inte så ofta nummera, synd!


Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?

Ja det har jag! Hon är gudmor till yngsta dottern!


När ska du träffa nummer 26 nästa gång?  
Kanske i morgon, det är min bror som jag har en nära kontakt med


Är du nära vän med nummer 23?

Det kan man ju säga!! Det är min käre make!!!


Har du gått på bio med nummer 4? 
Nej det har vi aldrig gjort!


Skulle du kunna gå ut med nummer 35?

Japp det har vi gjort förut! Det är en av mina närmaste och käraste vän!


Vad pratar du och nummer 5 oftast om? 
Vi pratar mest djur… det är dottern (snart tonåring) till nummer 35…


Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?

Ja det skulle jag, det är en nära vän


Vad har du och nummer 24 för relation?
Det är min 17-åriga dotter!


Vad skulle du vilja göra med nummer 25? 

Jag skulle vilja jobba där…det är numret till min praktikplats….


Vad är det bästa med nummer 8?
Att vi kan prata om allt!!


Brukar du och nummer 16 träffas? 

Ja när jag träffar min bror, det är hans flickvän

Fler som vill göra lista så varsegod!!

Av Olsson - 24 januari 2009 19:59

Fick denna ide efter att jag varit inne på http://lindsa.blogg.se/index.html  (Helenas kompis) och sett att hon skriver om böcker ibland, bra med lite tips på vilka böcker som man kan läsa! Så nu tänkte jag göra likadant.


Mitt första boktips är: Böcker av Torey Hayden- hon har skrivit böcker som är verklighetsbaserade och handlar om barn som har problem. På Adlibris skriver dem så här om henne: "Torey Hayden är född i Montana i USA och bor nu med sin man och dotter i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och har arbetet med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande romaner, vilka fått många läsare även i Sverige."

Hon har skrivit: Bara barnet, Vackra barn, Tigerungen, Burpojken, Rävungen, Andras ungar, Skymmningsbarn, Den mekaniska katten, Solrosskogen och Spökflickan.


Jag har svårt att bestämma mig för vilken bok som jag tycker är bäst av dem istället får jag nog säga att jag tyckte alla var bra.


Sen gillar jag böcker av Donna Leon. Så här står det om henne på Wikipedia: "Donna Leon är född i New Jersey, USA, författare som bor i Venedig sedan 30 år tillbaka. Mest kända är hennes deckare om kommissarie Guido Brunetti. Hennes kriminalromaner är samhällskritiska och tar upp t ex sexturism och flyktingtransporter. Hennes böcker är översatta till 23 språk men inte till italienska."

Jag sträck läste vissa av böckerna bland annat: En ädel död, Natt i Venedig och Mord i natten.


Ha en fortsatt trevlig lördag kväll!


Av Olsson - 22 januari 2009 15:00

Var ute med vovven en promenad för en stund sen hade kameran med mig (som vanligt..hihi), tog lite foto på henne när hon "lekte" med pinnar. Nu ligger hon och tuggar på ett ben som jag köpte till henne i djuraffären.


Fick tillbaka vårat prov som vi gjorde i måndags (på hjärtat) jag hade ett fel igen... så jag var nöjd med mitt resultat!!! Detta sporrar mig till att läsa och plugga hur mycket som helst!!!

I dag har vi gjort HLR (hjärtlungräddning), det borde egentligen alla lära sig för det kan ju rädda människoliv! Vi använde oss av dockan "Little Anne" (http://www.laerdal.se/document.asp?subnodeid=14640585),

det var väldigt intressant och jobbigt.


Igår såg jag att min idol Bruce Springsteen skall släppa en ny skiva + att han skall komma till Sverige till sommaren...biljetterna släpps samma dag som skivan kommer ut...han kommer till Stockholm 4 -5 juni...hmmmm varför inte Malmö...eller Göteborg...

http://aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article4221566.ab


Har ringt och pratat med äldsta dottern idag, hon har varit iväg ett par dagar för att åka snowboard/skidor och det hade gått jättebra! Nu var hon och kompisen tillbaka i Falun igen!


Dagens kloka ord: Krama, och du skall bli kramad.








Av Olsson - 21 januari 2009 20:57

I dag har vi ätit hemmabakad pizza (som jag och Jessica gjorde) och det var såååå mumsigt!! Den blev inte så fet som pizza på pizzerian och som jag får så ont i magen av, nu har magen klarat sig än så länge... Till efterrätt har vi haft vattenmelon, honungsmelon, vindruvor och kiwis, mums det med!!!


I dag i skolan gick vi igenom vad vi skall kunna till provet eller rättare sagt hon tipsade oss om vad som var bra att kunna men hon sa ju inte att just det och det kommer på provet...det hade varit för bra, eller??...hahaha, så till helgen skall jag sitta och plugga igen. Skall även börja skriva på mitt arbete som skall lämnas in om två veckor, skall skriva om: stroke, tänkte jag, min lärare tyckte att det var ett bra förslag. Så jag har suttit och letat fakta och skrivit ut, nu skall läsa igenom det. Får se om jag kan få ihop bra och intressant fakta om stroke, och lära mig något som jag inte vet sen innan. Man lär sig något nytt varje dag!!


Dagens kloka ord: Kan du inte förklara det du gör, ska du ifrågasätta det.



Av Olsson - 20 januari 2009 21:40

I dag har jag varit och hälsat på min vännina (som blev sjuk i helgen) och hennes familj, nu var hon lite bättre så jag, maken och Maria åkte dit med lite filmer som dem ville låna och vi tog en snabb fika, (parkeringstiden tog slut...hihih har fått böter en gång där och det ville vi inte ha igen...).

Vi var även och handlade lite idag och snart skall jag sätta mig vid tv:n för att vika tvätt...favorti-sysselsättning här hemma...eller kanske inte... finns ju annat som kan vara roligare städa toaletterna, putsa fönster m.m :)


Avlsutar med dagens kloka ord: Att drömma om den man skulle vilja vara är att inte ta till vara på den man är.



Ovido - Quiz & Flashcards