Familjen

Alla inlägg under februari 2009

Av Olsson - 19 februari 2009 20:20

Jag har varit på Ikea o handlat lite + fikat med M som jobbar på vårdboendet där jag praktiserade. Det var super trevligt! Jag köpte en ram till foton och potpurri...hon köpte ljusstakar och lite annat + att hon beställde ett nytt kök som hon ritat upp enligt deras modeller som dem har. Så om ett par veckor får hon hem ett nytt kök trevligt men inte gratis precis... Vi hade jättretrevligt och hon frågade om jag ringt chefen och frågat om sommarjobb och det hade jag ju och blivit lovad jobb där till sommaren...

Nu skall jag sätta mig med skolarbete (har rätt mycket att skriva som vi har som inlämningsuppgifter, flera olika) + klockan 21 skall jag se Criminal Minds på kanal 5.


Dagens kloka ord: Träffar du någon utan ett leende - ge honom ditt!

Av Olsson - 19 februari 2009 07:02

Nu är tjejerna äntligen hemma! Efter lång väntan och en lång tågresa... trötta så det var sängen som gällde när dem kom hem (det var svårt att sova ordentligt på tåget).

Hunden har varit ute (det är kallt, har kommit lite snö i natt) och jag sitter med en kopp te innan jag skall till skolan. Går halva dagen och efter det är det eget arbete...då skall jag sätta mig och försöka börja på min uppgift om KOL.

I eftermiddag skall jag fika med en tjej som arbetar där jag var på praktik. Förresten jag har fått sommarjobb där!! Ringde dit i måndags och i mars skall chefen ringa om arbetstiderna, hon hade inte fått in alla semestrarna ännu.


Ha en bra dag alla!


Av Olsson - 18 februari 2009 19:16

Tjejerna kom till Borlänge sen fick dem hoppa av tåget...det gick inte längre...har fått boka om till nattåget från Stockholm (dem fick välja mellan att åka i morgon samma sträcka som dem skulle åkt idag eller åka nattåget från Stockholm) så dem kommer hem över 7 timmar försenade... Jag har ringt och skällt på SJ och på Tågkompaniet (som kör mellan Falun, Borlänge o Stockholm) har fått reda på att det var något fel med ett tåg... men det jag är arg över är att tjejerna kunde fått reda på detta i Falun och väntat där tillsammans med storasyster istället för att sitta 3 timmar o vänta i Borlänge (hur roligt nu det kan vara... visserligen har dem fått mat o dryck men...) Men har fått reda på att jag skall lämna in en reklamation på tågresan så det skall jag göra i morgon...var så säker!!!

Av Olsson - 18 februari 2009 16:38

Just nu snöar det utanför fönstret...det kommer små små snöflingor får väl se sen vad det blir av det om det ligger kvar... det har varit kallt ute i dag när jag körde till skolan var det -8 gradet brrrrrrr


I skolan tittade vi på två (2 stycken) filmer visserligen interessanta men man blev så trött och slö av att titta på film, den ena var om: akutvård och om vård i livets slut (denna filmen tyckte jag var mest interessant att se) den andra filmen var om historien om läkekonsten.


Har pratat med äldsta dottern i telefonen idag och fått reda på att tåget från Falun skulle gå senare än beräknat och då blir man ju lite orolig eftersom tjejerna skall byta tåg men dem har frågat och det andra tåget skall vänta in deras tåg så att dem skall komma med tåget hem...hoppas det...

I går fick jag ett telefonsamtal från SJ automatisk telesvar som ringde om att tåget tjejerna skulle åka med i dag skulle anlända till Malmö tio minuter senare än utsatt tid??? Ringer dem upp för tio minuter...hmmm blev helt ställd...och nu var tåget försenat redan innan dem gick på det med 40 minuter??? och dem har inte ringt??? Förstår mig verkligen inte på SJ... Hoppas bara att mina tjejer kommer hem utan problem...


Nä nu skall jag fortsätta med mitt arbete, skall skriva om sjukdomen KOL.


Dagens kloka ord: Den som fått ut mest utav livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut.



Av Olsson - 17 februari 2009 16:58

I dag följde jag med maken till en bilverkstad som gör vid hans cheva-59, han skulle lämna ett nytt batteri till bilen. Dem har bytat mycket saker på bilen men den skall bli körduglig när dem väl är klara med den...jag har aldrig åkt i bilen så det skall bli roligt att få göra det om den kommer igång...


Vi tog en tur till havet idag för det var så fint väder, soligt men så kallt det var nere vid havet brrrrrr...så där stannade vi inte så länge, jag tog några foton och sen körde vi hemåt. Tja inte riktigt.. vi körde och åt först sen körde vi hem. Nu skall vi snart gå o handla för allt är nästa slut här hemma och i morgon kommer tjejerna hem igen.


Dagens kloka ord: Ordning är bara för idioter. Genier behärskar även kaos.



Av Olsson - 16 februari 2009 20:21

Började dagen med att vara i skolan och lyssna på föreläsning om smärta. Den var bra, lärde mig lite nytt. Efter det åkte jag hem och åt lunch. Har tagit det lungt och läst lite läxor som vi har så att det är gjort. Sitter nu och tittat på Mannen som talar med hundar på tv4+ och när detta är slut klockan 21.00 skall jag se CSI på tv5. Maken är på simträning och kommer hem om en stund. 


Lite roligt:

Hur får man en man att göra sit-ups?
Lägg fjärrkontrollen vid fötterna.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

En man kommer hem från jobbet och hittar sin fru framför spegeln, beundrandes sina bröst. Han frågar var hon gör. ”Jag var hos doktorn i dag, och han sa att jag har en 25-årings bröst”, svarar hon stolt.
”Vad sa han om din 50-åriga röv, då”, frågar mannen?
”Faktum är att ditt namn inte kom på tal, älskling.”

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Det var en brunett, en rödhårig och en blondin som precis hade dött och skulle komma till himlen, men för att komma dit var dom tvungna att gå upp för en trappa med 1000 trappsteg. Problemet var att för varje trappsteg skulle Gud säga ett skämt, och den som skrattade skulle åka ner i Helvetet.

Så var det iallafall Brunetten som började, hon kom till 267 innan hon skrattade och ramlade ner i Helvetet. Sen var det den Rödhårigas tur, hon kom till 422 innan hon ramlade ner. Sist ut var Blondinen, och hon kom ända till 999 innan hon skrattade, men innan Gud hann säga sitt skämt, så då frågade han:
- Vad är det som är så roligt, jag har ju inte sagt skämtet än?!
Då svarade Blondinen:
- Nu fattade jag det första skämtet!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Av Olsson - 15 februari 2009 20:29

Maken, jag och vovven åkte ut en sväng efter frukosten och gick en promenad, det var fint väder, vindstilla, +2 grader men ingen sol... Efter det har vi tagit det lungt idag och fikat, ätit middag och tittat på tv. Bara slappat...skönt att göra ibland...så det blir inte mycket skrivet idag.


Dagens kloka ord: Utnyttja de talanger du har. Skogen skulle vara mycket tyst om bara de bästa sångarna sjöng.


Av Olsson - 14 februari 2009 22:38

Nu är jag helt slut efter en lång dag...dagen började med att maken och jag åkte ut till skogen med vovven, för att hon skulle få springa av sig och så lycklig hon var...hon sprang o sprang. När vi var på väg tillbaka till bilen, kommer det en lösspringade hund mot oss och vi blev rent förskräckta, en liten svart hund utan halsband...försökte få iväg hunden eftersom våran inte gillar andra hundar och jag såg ingen ägare...?? Helt plötsligt ser vi något i ögonvrån som rör sig och vi hinner precis säga vad är...?? Då ser vi att det är en stor kronhjort som springer i skogen en bit bort från oss!! Tror ni inte att jag precis hunnit lägga ner kameran för jag hade svårt att hålla reda på min hund, den andra hunden o kameran... Såååå typiskt när man ser ett så fint djur i skogen... den lilla hunden sprang även den iväg o våran hund fick fortsätta gå i kopplet tillbaka till bilen. Hade inte våran hund varit kopplad när kronhjorten kom tror jag hon sprungit efter den....

När vi körde i väg med bilen såg vi en jägare (tror vi att det var, personen hade en självlysande väst på sig så han/hon syntes) som satt på ett pass i utkanten av skogen...


Efter skogsturen åkte vi hem och åt frukost och maken vilade sig för klockan 15.30 skulle han tävla (simning) och jag skulle följa med för första gången och titta på, hihi det gick ganska bra för både maken och dem andra i klubben som var där och tävlade vissa fick medalj men maken blev utan detta året (han vann fick en förra året).


Efter simtävlingen var vi hungriga och skulle ut o äta... hmmmm vi kom inte till en snabbmats restaurang precis...det tog över en timme innan vi fick in förrätten...och lite mer än 2 timmar tills vi fått in notan...(vi fick det lite billigare för vi klagade) jag kommer att tänka mig för både en och två gånger innan jag går dit igen men ett stort MEN det var inget fel på maten men dem slarvade bort våran beställning i köket...


När vi kom hem från restaurangen stod det en STOR bukett blommor utanför våran dörr, på trappan. Den var till en av döttrarna...dem är ju inte hemma... så jag har fått fotografera den och skall försöka torka den till henne! Jag ringde och berättade så att hon får tacka kille som skickat dem...gulligt av honom eller hur???


Måste bara berätta att jag fick en allahjärtansdags present av maken idag - örhängen och dem är sååååå fina! Jag hade köpt en lite present till maken också så han blev inte utan, hihi!!!!


Ha en fortsatt trevlig helg!




Ovido - Quiz & Flashcards