Familjen

Alla inlägg under mars 2009

Av Olsson - 19 mars 2009 20:47

Jag och döttrarna åkte till det nya köpcentrat här i Malmö: Entre, ja det är ju mer än ett köpcentra där skall även vara bio och bowling och mycket mer... Det öppnade idag på förmiddagen men vi åkte inte dit förrän vid 17-tiden + många andra...där var jätte mycket folk!!!

Vi möte upp min bror och hans flickvän där. Tjejerna köpte lite kläder, det var rabatt i nästan alla affärer 20% och 30%.


Annars så har det inte hänt så mycket här idag, var i skolan en stund,vi såg en film som gått som tv-program och den heter: Armlös, benlös och makalös , filmen handlar om Mikael Andersson som föddes utan armar och ben. Jättebra och intressant!!!! 

Vi blev lediga i morgon, då bestämde vi i gruppen att vi måste träffas för det är svårt att hitta dagar när vi kan och ändå är vi "bara" tre...


Slutar för nu skall se Criminal MInds på kanal 5 !

Av Olsson - 18 mars 2009 20:15

I dag har läkaren ringt...och Jessica har fått sin medicin, hon fick recept på Lanzo som hon skall ta en om dagen i två veckor. Jag var och hämtade ut det på apoteket och dem kostade över 500:- inte klokt vad dyrt det är med medicin :( men hon behöver ju den så vad skall man göra??...


Jag och vovven var en promenad i det fina vädret och jag körde till Pildammarna där gick vi i 40 minuter. Solen sken och det var härligt men det blåste kallt, aldrig är man nöjd :) Jag passade på att fotografera, som vanligt hihihihi


Recept som jag hämtat från SkrattNet: 


En helt vanlig jävla kaka:

Ett ägghelvete
1 dl sur kakao
Så lite smör som möjligt
Socker
Ingen djävla mandel i alla fall
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1,5 dl allerginötter

Fyllning:

1 dl tradigt vaniljsocker
1 melon eller nåt
Sprit

Häll nästan allt i en bunkdjävel och kör med en elvisp i en kvart. Grädda direkt i skålen. Skit i att smöra och bröa. Kakhelvetet fastnar ändå. Dunka ut skiten på matbordet om du kan. Garnera med krossad melon och sprit. Det spelar ingen roll. Skit i det då. Släng ut matbordet genom fönstret. Drick upp spriten.


Upphovsmannen till denna är Farbror Einar. Farbror Einar är en serie som publiceras i tidningen glöd, och mannen som skapade Einar heter Johan Wanloo.




Av Olsson - 17 mars 2009 19:38

Jag, Jessica o Maria var en sväng upp i stan och gick för att fönstershoppa...i första affären hittade Jessica ett linne o en kofta som hon köpte :) och sen köpte hon även en tröja inne på Carlings... Maria köpte efter mycket om och men en svart skinnjacka inne på H&M (499:- och nu hade dem 10% rabatt när man var medlem), jättesnygg men hon var så osäker på sitt köp ända tills vi kom hem....då hade hon nog tänkt igenom och kommit fram till att den var snygg, tur att hon köpte den :) annars hade vi fått åka dit igen.

Själv så köpte jag inget...jag fönstershoppade :) !!!


Det fina vädret höll sig hela dagen och det gjorde även blåsten....synd att det skulle blåsa så mycket, för det blev kallt. brrrrr.




Av Olsson - 17 mars 2009 14:31

Nu har jag fått tag i en sjuksköterska som sa att läkaren var på utbildning och hade glömt att meddela det....grrrrrrrrrrrr men hon skulle säga till honom i morgon, att ringa mig, bara det att jag är i skolan i morgon men får säga till läraren som vi skall ha att jag måste ta telefonsamtalet när det kommer...för jag måste ju prata med honom om Jessicas medicin, nu får vi hoppas att han ringer i morgon...


Av Olsson - 17 mars 2009 12:29

Jag har väntat sen klockan 11.00 på telefonsamtalet från läkaren...sjuksköterskan som jag pratade med igår bokade in en telefontid till idag klockan 11.00 men inte har han ringt...undrar om hon bokade den??, sur var hon ju i telefonen...hmmmmm jag har nu väntat 1 1/2 timme och nu tror jag inte att han kommer att ringa... Jag har försökt ringa till bokningen där jag fick telefontiden men naturligtvis öppet till 9.30 och 14-16 hmmmm men klockan 14.00 är det jag som kommer att ringa och fråga vad som hänt, GLÖMT OSS ELLER????


Ja här sitter man inne vid telefonen och ute har vi jättefint väder sol, blå himmel men blåst så det är kallt i vinden. Skall gå ut en liten promenad med vovven och då ringer säkert läkaren...

Av Olsson - 16 mars 2009 21:06

Fick en rolig historia på min mail:


En präst fick en vacker papegoja i present. Efter ett tag visade det sig att papegojan, som var fullvuxen, hade en usel attityd och varannat ord var en svordom.

Prästen försökte ändra papegojan genom vänligt tilltal, god mat och soft musik men inget hjälpte. Papegojan fortsatte svära som en borstbindare.

Till sist slängde prästen, i ren desperation, in papegojan i frysen.
Den skrek och flaxade en stund men så blev det plötsligt tyst.


Prästen blev orolig och öppnade dörren till frysen. Nu var det en helt annan papegoja som mötte honom.

– Jag har irriterat dig med mitt obildade språk, men nu ska jag bättra mig. Jag ber om ursäkt.

Prästen skulle precis säga något när papegojan utbrast
– Du, vad hade kycklingen gjort?
 

hahahahahahahaha

Av Olsson - 16 mars 2009 15:47

Har precis kommit hem efter en lång promenad med vovven, både hon och jag behöver röra på oss hihihi :) Hade som vanlig kameran med mig och som det brukar vara så ville vovven inte vara med på bild, det blev en bra på henne idag men jag fotograferade lite blommor + en liten fågel som satt i ett träd, så lite fick jag fotograferat. Det är roligt att fotografera och komma hem och se resultatet!


Annars händer inte mycket här idag förrutom att Maria skall på träning och jag skall försöka göra lite mer skoluppgifter till vårat grupparbete. Som handlar om vård vid missbruk, jag skall skriva om anhörigas situation... en svår bit men det finns mycket fakta i böcker och på internet + människor som jag känner som jag kan intervjua...


Dagens kloka ord: Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.







Av Olsson - 16 mars 2009 09:55

Goddagens!

Skulle gått till skolan idag men har fått vara hemma med Jessica och ringt til hennes läkare för hennes mage är körig igen, hon tycker att det känns som en klump i halsen och att det känns som att hon behöver kräkas (hon gjorde det tillslut i morse...).Så jag har ringt till barnkliniken där hon gått och fick tag i en sköterska som var sur..., - hon har inte varit här på över ett år! hmmm nej jag kommer ju inte in var gång hon mår dåligt och kräkts då skulle jag varit hos er varje vecka sa jag.... tillslut fick jag en telefontid tills i morgon, vilket betyder att läkaren ringer upp en viss tid. Så vi får vänta tills i morgon och höra vilka tabletter hon skall ta och hur länge hon skall ta dem. Tabletterna som hjälpt hennes bäst innan var Lanzo och Losec mups.


Vad är refluxsjukdom?

När magsyra kommer upp i matstrupen kallar man det för reflux. Hos de flesta orsakas detta av att den övre magmunnen, som sitter mellan magsäcken och matstrupen och som ska hållas stängd när man inte äter eller dricker, har ett för lågt tryck. Personer med gastroesofageal refluxsjukdom har reflux flera gånger dagligen och är i allmänhet allvarligt besvärade av det.


Magsyran som löser upp maten i magsäcken består bland annat av saltsyra och ämnen som löser upp proteiner. Slemhinnan i magen skyddar magsäcken så att den tål den starka magsyran. Däremot är slemhinnan i matstrupen känsligare. Får man upp stora mängder syra, eller om syran får ligga kvar för länge, irriterar den matstrupen genom sin sura och frätande verkan. Händer detta ofta leder det inte bara till obehag utan kan dessutom vara direkt skadligt för matstrupen.


Magsyra produceras av magsäckens parietalceller. Människans magsäck innehåller ca 1 miljard parietalceller som dagligen producerar mellan 2 och 3 liter magsyra. Den del av parietalcellen som tillverkar syran kallas en protonpump.


Parietalcellerna tillverkar saltsyra med ett pH på 0,8. Det är 50 gånger surare än ättikssprit. Det är därför lätt att förstå att saltsyran kan ge upphov till obehag när den kommer upp i matstrupen.


informationen hämtad från http://www.magskolan.se/


Ovido - Quiz & Flashcards