Familjen

Senaste inläggen

Av Olsson - 30 november 2009 16:19

Ja då har nedräkningen börjat... nu är det "bara" fyra dagar kvar i skolbänken sen är jag färdigutbildad undersköterska och jag orkar minnsan inte läsa vidare till sjuksköterksa som vissa i klassen tänkt gör. Jag vill nu ha ett jobb!!! Det står på önskelistan till tomten   så håll tummarna för mig. På fredagen skall vi äta tårta med lärarna och rektorn. Sen slutar vi och det kommer att bli ledsamt man kommer att sakna alla trevliga och roliga klasskamrater. Men så är livet nu skall man vidare... Hoppas att man kan hålla kontakten med några i alla fall så att man inte tappar den helt. Klassen skall ha en avslutningsfest på lördagen men den kan jag inte vara med på   för jag och maken skall ut på julbord och det hade vi redan tackat ja till när klassfesten anordnades... så tyvärr kan jag ju inte gå.


Idag hade vi annu en redovisning i skolan, om vårt eget åldrande, våra tankar och funderingar kring att bli gammal och behöva hjälp av andra. Vi kom fram till nästan samma sak allihop och det var att dem som skall hjälpa oss skall behandla en med respekt och se en som en människa och inte som en sak. Vi kom också fram till att vi ville bo hemma så länge som möjligt och då få hjälp av hemtänsten. I morgon skall vi redovisa en intervju som vi gjort med en äldre person om dennes åldrande. Och på onsdag har vi prov... och sen har vi en sak kvar en bokanalys. Puhhh lite kvar att göra innan det är tårta   Till något helt annan, jag och maken har börjat köpa julklappar...skönt att vara ute i tid och inte springa sista sekunden... jag har hittat rätt så många men har några kvar att handla till. Men har ideer på vad jag skall köpa så nu skall jag bara ut och hitta sakerna. Dem sakerna jag redan köpt har jag slagit in också så är det gjort. Köpte julklappspapper på Ikea och på Lagerhaus.


Dagens kloka ord: En dumbom finner alltid en större dumbom som beundrar honom.

ANNONS
Av Olsson - 24 november 2009 20:37

och det har hänt en del, börjar med helgen som gick... vi var och hälsade på yngsta dottern i S-stad. Det var en jättetrevlig helg tyvärr gick den rent för fort (helgerna brukar göra det) men vi fick gjort en del, shoppat :D var ute och åt på pizzerian (mums) gick genom hela S-stad och mycket mera! Roligt var det! Och om två helger kommer Maria hem till Malmö!! 

Utsikt från hotellet:

  


I skolan läser vi just nu dem två sista kurserna... och vi slutar fredagen den 4/12!!! Då är jag färdigutbildad undersköterska!!! Men vi har några inlämningsuppgifter,redovisningar och ett prov kvar... puuhhh Gjorde ett prov i fredags och idag fick vi reda på att vi alla hade klarat det!! Vi är så duktiga.

Och i kursen sjukvård fick jag betyget VG!!!


I dag har jag varit och tagit sprutan mot svininfluensan och jag sitter här med "träningsvärk" i armen men värre än så har det ännu inte blivit för mig så håll tummarna...


Dagens kloka ord: En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Källa: Nalle PuhANNONS
Av Olsson - 9 november 2009 23:58

Grattis Zlatan till 4:e guldbollen!!!  


Har inte mycket att skriva om förutom att nu har vi börjat dem sista kurserna på utbildningen och om 4 veckor är vi färdig utbildade undersköterskor!!! Härligt!!! Men först är det en massa inlämningsuppgifter, redovisningar och ett prov (nästa vecka) som först skall göras innan vi slutar... Har fått massor av fina vänner och många roliga skratt o härliga fester vi haft tillsammans i vårat gäng i åldrarna 21-47 år (så jag är inte äldst i klassen Skrattande)! Kommer att sakna dem alla när vi splittras för att komma ut i arbetslivet!!


Dagens kloka ord: Man måste smida medan hjärnan är varm.


Av Olsson - 1 november 2009 16:45

då var höstlovs veckan slut och Maria har åkt tillbaka till S-tad och Helena åker lite senare i kväll... det är trevligt när alla barnen är hemma fast denna gången var det inte många dagar som alla var hemma. Maria kom förra fedagen och Helena kom hem till Malmö igår... Men som sagt det är trevligt när dem kommer hem! Saknar dem såååå när dem inte är här!

Maria har hunnit träffa många vänner här nere och har även passat på och varit o simmat några gånger Glad idag var vi ute och shoppade en vinterjacka till henne, hon har haft svårt att bestämma sig för vilken jacka hon skulle ha men det blev tillslut den som hon provade från första början... Helena var och köpte stövlar idag och sen gick hon och Jesscia på fotbolls matchen MFF - Brommapojkarna. Maria kunde inte följa med för hennes tåg gick nu på eftermiddagen medans Helenas går senare i kväll. Själv har jag varit ute på praktiken hela veckan och i morgon börjar skolan igen. Nu har vi inte många veckor kvar... slutar den 4/12!!!!! Så nu gäller det att börja söka jobb, skall söka där jag praktiserade + på några andra ställen där dem kan tänkas behöva vikarier man får ju ta dem jobben så länge och sen se vad det kan bli och var man hamnar tillslut!!


Dagens kloka ord: Man ska inte sörja det man saknar utan glädjas det man har.

Av Olsson - 26 oktober 2009 23:33

Ja då är jag inne på min sista praktik vecka nu och det har varit en helt underbar praktik!!! Här skall jag skriva upp mig så att om dem behöver vikarer kan dem ringa mig Glad jag är supernöjd med min praktik och dem verkar nöjda med mig... har fått vara med på en massa olika saker och fått inblick i vad dem gör på avdelningen och vad dem gör runt om för att kunna knyta ihop säcken... jag har haft en duktig handledare som har sett till att jag fått vara med på en massa olika saker. Har som sagt lärt mig mycket och när lärare var på besök i helgen blev hon nöjd med vad min handledare sa om mig och vad jag sa att jag gjort och vad jag fått lärat mig och fått ut av praktiken, man får ju passa på när man är praktikant. Jag har fått lära mig om dem olika demenssjukdomar som finns, hur dem kan vara men även att dem kan vara olika och svåra att upptäcka ibland men att det finns olika undersökningar man gör för att ta reda på vilken demnssjukdomar patienten har och även om det är en demnssjukdom eller kanske något annat. Jag har fått vara med på hembesök och fått vara med på dem olika undersökningarna som dem gör, jag har pratat med sjukgymnasten om vad han gör för att hjälpa patienterna med olika saker m.m


Denna veckan har Jessica och Maria höstlov så Maria har kommit ner till Malmö och det är såååå härligt synd bara att jag jobbat hela helgen men på onsdag när jag är ledig skall vi tillsammans (Jessica, Maria o Jag) bland annat åka till det nya Ikea här i Malmö och gå och titta lite, ut och leta efter en vinterjacka till Maria + lite annat trevligt!!! Till helgen som kommer så tittar Helena hem också, så hela familjen är samlad på lördag vi skall äta Tacos är det beställtSkrattande och på söndag skall dem  gå och se MFF spela sista hemma matchen för i år.


Idag var jag, maken, Björn och Jessica på hockey och såg MIF Redhawks möta Oskarshamn på Malmö Arena och matchen slutade 3-4...   


Dagens kloka ord: Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också.

Källa: Nalle Puh
Av Olsson - 16 oktober 2009 00:25

Idag har jag varit ledig idag, så skönt!! Imorgon är det praktik igen börjar tidigt och jag skall även dit på lördag men är sen ledig på söndag Glad 

I morgon skall jag på kalas till mitt Gudbarn som fyller 9 år och jag har idag varit och köpt födelsedagspresenter till henne.

Jag och maken var även en tur till Ikea idag, skulle ha lite saker till Jesscias rum men det var så utgallrat nu när dem snart skall flytta så vi hittade inte det vi skulle ha, köpte några ljus och servetter...


Dagens kloka ord: Ingenting är gott eller dåligt, det blir det först när man tänker.

Av Olsson - 8 oktober 2009 20:33

Ja då har jag ringt försäkringsbolaget och dem sa att på måndag när vovven skall opereras så kontaktar djursjukhuset dem om vad det kommer att kosta och sen får vi besked på hur mycket av det vi skall betala...så det blir en liten överraskning...


Annars idag så har jag varit på praktiken från tidig morgon och kom hem lite efter 15.00 då var Jesscia hemma och hon ville ut och köpa stövlar så vi åkte iväg och hon köpte två par på skopunkten.


Just nu väntar jag på att maken skall komma hem då ska vi titta på film Johan Falk del 3 - "National target", vi har sett dem andra två: "GSI" och "Vapenbröder" och dem var såååååå bra!!! Vi har även del 4: "Leo Gaut" och har bokat del 5 ("Operation Näktergal") och del 6 ("De fredlösa") dem släpps enligt Enjoy.se den 4/11.


Dagens kloka ord:

Kinesisk visdom
Med pengar kan man:
¥ Köpa ett hus, men inte trivsel.
¥ Köpa en säng, men inte sömn.
¥ Köpa en klocka, men inte tid.
¥ Köpa en bok, men inte kunskap.
¥ Köpa en postition, men inte respekt.
¥ Betala en läkare, men inte köpa hälsa.
¥ Köpa en själ, men inte liv.
¥ Köpa sex, men inte kärlek.
  

Av Olsson - 7 oktober 2009 21:19

för hon har en knuta/blåsa/bula eller vad det nu är, veterinären visste inte heller vad det var, iallafall så tog dem blodprover idag och vi bestämde att det bästa var att operera bort den så fort som möjligt och sedan skickar dem den på analys (för att ta reda på vad det är...) så hon skall in och opereras redan på måndag om inte blodproverna visar något för om dem gör det skjuts operartionen upp ett tag. Hon har inte ont av den men eftersom man inte vet vad det är så är det lika bra att ta bort den. Så imorgon när jag kommer hem skall jag ringa försäkringsbolaget och höra vad man kan få ut på försäkringen som man nu betalat i 9 år...

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se